Micro Tennis i Praktiken

Vill du som tennistränare få ett färdigt koncept med 72 fysiska övningar, 34 grundläggande tennisövningar med 2-10 varianter av varje övning, progressiv utveckling vecka efter vecka över 2 års tid och en röd tråd på Micro Tennis nivå? I så fall kan boken ”Micro Tennis i Praktiken” vara rätt bok för dig.

Syftet med denna bok är att göra det enklare för alla tennistränare som jobbar med barn i åldern 3-5 år.

Genom denna bok kan tränaren systematiskt träna sina spelare steg för steg med syftet att spelarna lär sig en bred fysisk bas, med inslag av tennis, som de kommer att ha nytta av resten av livet, inte bara inom tennisen. Bakgrund;

I avsaknad av ett välplanerat dokument för att bedriva en seriös träning med barn i ålder ca 3-4 år har denna bok tillkommit.

Barnens första år är mycket viktig för barnets utveckling som idrottare och senare som en friskare och sundare motionär.

Ett aktivt barn blir oftast även mer aktiv som vuxen.

Forskning visar att vid olika åldrar så ska olika element tränas extra mycket, men grunden till all motorisk inlärning är att man lär sig nya saker snabbare ju yngre man är.

Men lärandet bör bedrivas målinriktat, välplanerat och ske med forskning som grund.

Att inlärningen sker med glädje och med inslag av lek är ett måste för att barnen ska känna en lust att lära sig nya saker. 
Available on amazon.com, amazon.de or amazon.co.uk

Also available on Apple Books